El Cicle CINEMA, MEMÒRIA, PAU I DRETS HUMANS de la Filmoteca de Catalunya arriba a Cambrils de la mà d’ACTE

El 9 de maig la Filmoteca de Catalunya va realitzar una sessió formativa amb alumnes de 4rt ESO del INS Ramon Berenguer IV de Cambrils.

La sessió va comptar amb la presència de quasi 100 alumnes de 4rt d’ESO de l’INS R. Berenguer IV i de diversos professors i professores i es va realitzar a l’Ateneu Juvenil el dilluns 9 de maig de 13h a 14,30h.

El programa Filmoteca per a les escoles està adreçat a centres educatius i té l’objectiu de fomentar l’interès d’infants i joves pel cinema, així com de formar els espectadors i espectadores del futur, tot posant en valor el nostre patrimoni cinematogràfic.

El cicle Cinema, memòria, pau i drets humans inclou projeccions i activitats pedagògiques associades als àmbits de memòria democràtica, pau i drets humans, i vinculades a un dia internacional relacionat amb aquestes temàtiques.

Aquest cicle està organitzat pels Serveis Educatius de la Filmoteca de Catalunya, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, el Memorial Democràtic i el Departament d’Educació.

L’objectiu és fomentar la reflexió crítica sobre els drets humans entre l’alumnat d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Les sessions es duen a terme, des de fa 8 anys, a la seu del Raval de la Filmoteca de Catalunya, amb entitats del sector de la cooperació especialistes en cada temàtica i es prepara l’activitat amb l’escola a partir de recursos didàctics dissenyats per cada ocasió. En aquest cas, la Filmoteca ha fet arribar el programa més enllà de Barcelona, a Cambrils.

El programa es proposa establir aliances amb els cineclubs adherits a la Federació Catalana de Cineclubs (en aquest cas ACTE Cambrils) per tal d’apropar aquesta activitat a centres educatius d’arreu del territori.

Les sessions s’ofereixen de manera totalment gratuïta als cineclubs i sales associades a FilmoXarxa.

Cada sessió inclou:

-Programa audiovisual amb curtmetratges i fragments de pel·lícules. Format digital.

-Dinamització de l’activitat per part de l’entitat Drac Màgic i, la participació d’associacions implicades en el treball actiu en l’àmbit dels drets humans. En el cas de Cambrils va assistir una representant de CEAR (Comissió Espanyola d’ajuda al refugiat).

-Material didàctic per treballar prèviament i posteriorment a l’aula.

D’entre les temàtiques incloses a Cambrils es va escollir:

– Dia Internacional del la Persona Migrant (ESO)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s