“Les Golondrinas de Kabul”, una pel.lícula d’animació estrena el 4rt Cicle de Cinema Solidari de Cambrils

21 abril 2022 a les 20,30h al Cinema Rambla de l’Art de Cambrils.

El títol original és Les hirondelles de Kaboulaka, (2019), és una pel.lícula d’animació realizat per les directores Zabou Breitman i Eléa Gobbé-Mévellec, amb guió de Zabou Breitman, Patricia Mortagne,
i Sébastien Tavel, basat en el llibre homònim de Yasmina Khadra.

Estiu del 1998. A l’Afganistan, Kabul en ruïnes està ocupada pels talibans que controlen el país. Mohsen i Zunaira són una parella jove i no donen suport a les estrictes regles islàmiques imposades a la població. Tenen una educació universitària i somien poder ensenyar en una escola clandestina que ofereixi una educació diferent a la que propugnen els talibans. Per evitar haver de fer servir el burca, Zunaira prefereix quedar-se a casa. Un dia Mohsen és testimoni de la lapidació d’una dona per
casualitat i, guiat per la multitud, pren una pedra i la llança a la dona condemnada.

“Una emotiva adaptació de l’elegant ficció de Khadra (…) Pot ser que els més puristes creguin que s’han pres moltes llibertats de producció, però en general (…) és molt notable tant a nivell poètic com a dramàtic.”
Alissa Simon: Variety


“Bella i dura adaptació animada (…) ho fa amb una delicadesa que emergeix de l’elecció del seu traç gràfic i visual (…) semblen les cuidades vinyetes d’un còmic fet amb aquarel·les que cobren vida.”
Quim Casas: Diari El Periódico.

Ens acompanyarà en la presentació i en el debat posterior a la projecció, la Gemma Querol, enginyera i antropòlòga, responsable de programes de cooperació de l’UNICEF a l’Afganistan (2016-19). Li volem agrair especialment que hagi trobat un moment per acompanyar-nos perquè ens podrà endinsar en la realitat de l’Afganistan de finals del segle XX.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s