Cuando naces, ya no puedes esconderte

Aquest mes d’abril, ACTE Cambrils recuperem un film del director italià Marco Tullio Giordana, Quando sei nato non puoi più nasconderti (2005).

El títol és la traducció d’una expressió en una llengua africana; vol dir que en néixer comença un camí a una vida difícil en la qual un no pot defugir de prendre decisions. És la història de Sandro, un noi de família burgesa, que és rescatat en alta mar per un vaixell ple d’immigrants, ell en correspondència vol ajudar a dos joves romanesos, Radu i Alina. La seva decisió l’ha de posar davant de problemes difícils de resoldre.

En aquesta ocasió comptarem amb la presència de diversos representants de l’ONG reusenca REUS REFUGI per tal de presentar la pel.lícula i dinamitzar el debat.

Reus Refugi és una associació creada sobre la base de la plataforma ciutadana nascuda a la ciutat l’any 2016 per tal de realitzar accions i dur a terme iniciatives de sensibilització del problema de les persones refugiades, i denunciar la política progressiva per part de la Unió Europea de tancar les fronteres a persones que desitgen sol·licitar asil. En aquest aspecte, la plataforma primer i ara l’associació han realitzat un seguit d’accions de solidaritat, denúncia i informació a la ciutadania.

Els objectius de l’associació són:

Promoure la sensibilització ciutadana sobre els problemes generats pels desplaçaments forçosos causats arreu del món, i les consegüents necessitats d’acollida a altres països, especialment el nostre, en la condició de demandants d’asil o refugi, o qualsevol forma de protecció internacional.

Col·laborar activament amb altres institucions, organismes i administracions públiques per tal de facilitar l’acollida de persones sol·licitants de protecció internacional al nostre país.

A més dels representants de l’ONG, comptarem amb la presència de 2 immigrants senegalesos sense papers, un d’ells, molt jove ve, que va arribar en pastera.

Si voleu més informació sobre la pel.lícula i el seu director poden consultar el programa que hem preparat clicant aquí:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s